dimecres, 17 de setembre del 2008

PIRÀMIDE DE SABATES PER LA PAU 2008

L’any passat amb motiu del desè aniversari del Tractat d’Ottawa es van fer diversos actes al món que reivindicaven la universalització total d’aquest Tractat per tal de prohibir a tot el món les mines antipersonal (MAP). Els actes també volíem mostrar el rebuig cap a les bombes de dispersió, un arma de la que hem parlat en moltes ocasions i que genera en la població civil conseqüències molt similars a les de les MAP (morts, mutilacions, ferides greus, impossibilitat de conrear grans extensions de terreny ocasionant subdesenvolupament econòmic, etc.).

Arreu del món es van celebrar actes commemoratius i un d’ells va ser la construcció d’una Piràmide de sabates per simbolitzar el rebuig contra les MAP i les bombes de dispersió i alhora retre homenatge als milers de víctimes d’aquestes armes. Aquest esdeveniment es realitza a França des de fa 13 anys i està institucionalitzat com un acte clàssic on cada any la població civil s’apropa a la piràmide i manifesta el seu rebuig contra aquestes armes llençant un parell de sabates usades.

L’any passat Moviment per la Pau a Barcelona va construir per primer cop una piràmide, en el marc de les festes de la Mercè. El resultat quantitatiu va ser modest però suficient pel primer any, el resultat qualitatiu va ser molt positiu. Persones d’una gran diversitat es van apropar interessant-se per l’acte i alhora per la problemàtica. Va ser un moment idoni a nivell de sensibilització ja que la gent es mostrava encuriosida i oberta a escoltar perquè i per a què es construïa aquella muntanya de sabates.

Cada sabata és un gra de sorra cap a
la construcció d’un món més just i solidari.

Aquest any durant tot el dia 21 de setembre amb motiu del dia Internacional de la Pau i en el marc de les festes de la Mercè, concretament a la Plaça Catalunya, tornarem a construir la piràmide però per aconseguir-ho necessitarem la vostra col·laboració. Volem construir una gran piràmide solidària que mostri el total rebuig de la població catalana vers la utilització, fabricació i comercialització de aquestes armes alhora que també facilitar informació més profunda sobre el tema a totes les persones interessades. Per dinamitzar l'acte, comptarem també amb la participació de l'artista Xavier G-Solís qui a les 12.30 hores farà una petita performance al voltant de la piràmide. D'altra banda, totes les sabates seran donades finalment a Arrels Fundació, organització que treballa amb el col·lectiu de persones sense sostre.
Aquest acte juntament amb la suma del treball intens de 1.400 ONG del món fa que any rere any s’avanci en el tema aconseguint objectius importants com el creixement del número de països membres del Tractat d’Ottawa (actualment 156) o l’aprovació al maig del Tractat d’Oslo per eliminar totalment les bombes de dispersió.

Per tot això, t’animem a participar en la Piràmide de sabates 2008 per aconseguir avançar cada cop més cap a món lliure de MAP i bombes de dispersió!!