dissabte, 14 de novembre del 2009

MOVIMENT PER LA PAU: PREPARATIUS PER A CARTAGENA

Des de fa dies ens estem preparant per participar en la Segona Conferencia de Revisió de la Convenció per a la prohibició de l’ús, l’emmagatzematge, la producció i la transferència i per la destrucció de les Mines Antipersonal al món del 29 de novembre al 4 de desembre. Aquesta vegada, la reunió es realitzarà a Colòmbia, concretament a Cartagena, i per a moltes de nosaltres serà la primera vegada que hi viatjarem. Per això, aquesta experiència suposarà no només la participació en un procés que considerem vital per a la consecució de la nostra tasca sinó també la possibilitat de veure sobre el terreny els fruits que donen els nostres esforços dia a dia des de Barcelona.
Ens complau poder formar part de totes les organitzacions que vetllen pel compliment del Tractat d’Ottawa i que a Colòmbia podran treballar plegades amb els Estats per aconseguir la total implementació dels compromisos que es van adoptar fa més deu anys que es va signar aquest Tractat. Aquests acords van néixer de la necessitat d’aturar la crisi humanitària que s’estava patint per la proliferació de les Mines Antipersonal i pels danys a llarg termini que causen. Fins avui s’han fet molts progressos gràcies a les responsabilitats adoptades però cal encara fer molta feina perquè s’acabi el sofriment de totes les persones que pateixen o han patit un accident amb aquest tipus d’armes.
El Tractat d’Ottawa va ser un èxit sense precedents ja que va suposar prohibir una arma que s’estava utilitzant a gran escala per molts països i que vulnerava deliberadament el Dret Internacional Humanitari. Poder assolir el seu compliment total és la nostra principal tasca i el nostre compromís últim. I per aquest motiu serem allà. Per ajudar en l’organització de la Conferència, per prestar el nostre suport a totes les organitzacions que ens ho demanin, per fer pressió sobre les qüestions que encara no han quedat resoltes i per demanar que s’avanci una mica més en la total implantació del Tractat.
Per les persones de Moviment per la Pau que serem a Colòmbia participant en aquesta Conferència serà una nova oportunitat d’aprendre i conèixer altres realitats. No només seguirem de prop totes les reunions que es produeixin entre els Estats Part del Tractat sinó que participarem en tots els actes paral·lels que se succeeixen gràcies a la organització de la Campanya Internacional per a la Prohibició de les Mines Antipersonal (ICBL) i que permeten l’organització de les diverses entitats participants per formar grups de pressió per a la bona consecució de la reunió. Poder veure com transcorren totes les negociacions, les reunions i els parlaments dels diversos participants és una de les millors formes d’aprendre, alhora que ens sentim part implicada i activa en el procés per després poder aportar tot el nostre coneixement a la causa que ens ocupa. Però també volem que de tot el que passarà a Cartagena en sigueu partícips, per això cada dia escriurem un article en aquest blog relatant-vos com està anat tot, quines són les decisions que es prenen i aportant-vos el nostre punt de vista sobre el que està succeint. No us oblideu de seguir-nos tots aquests dies!
Després de la Conferència, els Estats hauran d’adoptar una sèrie d’objectius a complir en els propers cinc anys. Aquests compromisos presos els seguirem de prop des de Moviment per la Pau. Volem que la nostra presència a Colòmbia suposi a més d’un enriquiment una responsabilitat i la paraula que seguirem amb totes les nostres forces treballant per un món lliure de Mines Antipersonal.
Si voleu més informació sobre la Conferència de Cartagena podeu dirigir-vos a
http://www.cartagenasummit.gov.co/