dilluns, 4 d’octubre del 2010

LA CURSA SOLIDÀRIA DE LA MERCÈ

Moviment per a Pau va participat un any més a les festes de Barcelona, enguany a través de la cursa de la Mercè.

Aquesta cursa dóna el tret de sortida a les festes de la ciutat comtal, aquest cop s’ha batut el record de participació i 12.000 corredors s’han apuntat en aquesta edició per córrer els 10 Km del seu recorregut.

La cursa de la Mercè és una cursa solidària i és en aquesta faceta on Moviment per la Pau té la seva funció: cada participant ha col·laborat amb l’import de la seva inscripció amb les víctimes de mina antipersonal (MAP) i municions sense explotar (MUSE) de Colòmbia, a través d’un projecte de cooperació que es desenvoluparà a la ciutat de Medellín i que integrarà mitjançant l’esport a persones amb discapacitat que han patit un accident de MAP o MUSE amb joves en risc de captació per part dels grups armats.

L’actuació de Moviment per la Pau en la cursa de la Mercè no s’ha limitat a fer realitat aquest projecte de cooperació a Colòmbia, sinó que ha anat més enllà gràcies a l’actuació dels Xipaires. Però què és un Xipaire??

El Xipaire és la persona encarregada de recollir els xips del corredors de les curses multitudinàries amb l’objectiu de reciclar aquests mecanismes. Aquests xips tenen la funció de calcular el temps exacte del corredor des de la sortida fins a l’arribada, gran part dels xips són d’un sol ús i a més són contaminants. Per això el Xipaire recull els xips a l’arribada de la cursa i els retorna als fabricants perquè aquests puguin reutilitzar els materials.

Moviment per la Pau va comptar amb la valuosa col·laboració de 20 Xipaires que van recollir milers de xips dels participants de la Cursa de la Mercè, cada xip retornat suma 0,80 euros més pel projecte de cooperació a Medellín (Colòmbia). Des de Moviment per la Pau volem reconèixer la tasca de tots els Xipaires i agrair a tots els participants i institucions que han possibilitat fer realitat aquest projecte!!!!